Päiväreissu Pihlajasaareen


Vierailu Pihlajasaareen on jo pitkään ollut suunnitelmissani, koska muistan sen etäisesti lapsuuden kesistäni ja olen muutenkin halunnut tutustua Helsingin saaristoon paremmin. Nyt kun olen ensimmäistä kertaa sitten nuoruusvuosien kesällä Helsingissä ja vieläpä lomalla, päätin käyttää hellepäivän hyväkseni ja lähteä lyhyelle merimatkalle.

Lautta lähti Ruoholahdesta ja edestakainen lippu maksoi aikuiselta 7,50€. Jo merimatka itsessään nostatti nostalgiset tunteet pintaan ja raikas merituuli teki hyvää hellepäivänä. Itse saari oli kuin paratiisisaarelle olisi saapunut; se ylitti kaikki odotukseni ja ne vähäiset muistot, mitä minulla saareen liittyen oli. "Pihlis" oli persoonallinen, viehättävä ja juuri sopivan pieni, että sen ehti parissa tunnissa kiertää välillä pysähdellen. Ihmeellistä, että tällainen helmi löytyy vain parin kilometrin päästä Helsingin keskustasta!

Otin blogia varten saarella paljon kuvia, koska pieni valokuvaaja sisälläni oli tulla hulluksi ympärillä olevasta luonnonkauneudesta. Saaren henki ehkä välittyykin paremmin kuvista. Pihlajasaarta voin suositella lämpimästi ihan kaikille!






























Loppuun pikku-vinkki: Jos ikinä matkustat Kiinaan, kannattaa hommata tällainen edullinen, kannettava mini-tuuletin. Se ladataan kännykän laturilla ja siinä riittää ihan mukavasti tehoja yhden henkilön viilennykseen. Ihan loistava keksintö ja elämän pelastus tällaisina kuumina kesäpäivinä!

You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images